Ansökan till skolan

Inför ht 2018

Vi söker talangfulla blivande sjundeklassare, eller elever födda 2005, som är ambitiösa både i klassrummet och på idrottsplanen. Aktuella sporter är fotboll, friidrott, simning, simhopp, tennis, squash, badminton, handboll, innebandy, basket, gymnastik eller konståkning.

Idrottsgrundskolan är ett samarbete mellan föreningslivet och Malmö stad. Det är en kommunal skola som erbjuder samma skolutbildning som övriga högstadieskolor och som profilskola dessutom daglig idrottsträning med utbildade och erfarna instruktörer.

• Alla som utövar de idrotter skolan har avtal med är välkomna, oavsett föreningstillhörighet
  • Intresserad elev anmäler sig via länken nedan.
  • Rektor meddelar ansvarig föreningar vilka elever som sökt
  • Ansvarig förening meddelar tid och plats för antagningen
  • Antagningen är provtillfällen där eleven får visa upp sin färdighet i sökt idrott
  • Ansvarig förening meddelar rektor vilka elever som uppfyller kriterierna, se nedan
  • De elever som fått erbjudande om plats i skolan meddelas av rektor
Kriterier för idrottsantagningen:
  • Teknik
  • Funktionell snabbhet
  • Funktionell speluppfattning
  • Koordination och rörelsemönster

Föreningar som ansvarar för idrotten är: MFF, FC Rosengård, MAI, Bellevuealliansen, MKK (simklubben), Malmö FBC, Malbas, Motus Salto (gymnastik), MKK (konståkning) och handboll (IFK Malmö)

Richard Ohlqvist

Malmö stad
Malmö Idrottsgrundskola
Atleticum
Besöksadress: Eric Perssons väg 1
Postadress: Box 5140, 200 71 Malmö
Tfn: 040-342605
richard.ohlqvist@malmo.se

Här hittar du 2018 års ansökan

Informationsträff för fotbollsspelande pojkar (med föräldrar) på Swedbank stadions Mediacenter (Ingång 27) :

Tis 24/10  2017         kl.18.00-20.00

Tors 26/10 2017        kl.18.00-20.00

Datum för övriga idrotter kommer att publiceras i januari.

Tider för provträning samt när ansökan ska vara inne

Inbjudan till provträning skickas ut via mail till er som ansökt.

Fotboll pojkar

Antagning 1 är mån 27- tors 30/11 2017 kl. 12.30-15.00 i Kombihallen (för alla som söker). Man blir kallad till ett av tillfällena.

Antagning 2 är ons 13/12 2017 kl. 8.30-12.00 i Kombihallen (för de som går vidare från antagning 1).

Efter antagning 2 kommer Linnéskolan att ha ytterligare ett antagningstillfälle.

Sista ansökningsdag är sön 12/11 2017.

För mer information kontakta:
Richard Ohlqvist, rektor