Ansökan till skolan

Antagningsförfarandet

• Föräldrainformation där kallelsen publiceras på skolans och ansvariga föreningars hemsidor
  • Alla som utövar de idrotter skolan har avtal med är välkomna, oavsett föreningstillhörighet
  • Intresserad elev anmäler sig, via målsman och blankett som skickas till skolan, till antagningen
  • Rektor meddelar ansvarig föreningar vilka elever som sökt
  • Ansvarig förening meddelar tid och plats för antagningen
  • Antagningen är provtillfällen där eleven får visa upp sin färdighet i sökt idrott
  • Ansvarig förening meddelar rektor vilka elever som uppfyller kriterierna, se nedan
  • De elever som fått erbjudande om plats i skolan meddelas av rektor
Kriterier för idrottsantagningen:
  • Teknik
  • Funktionell snabbhet
  • Funktionell speluppfattning
  • Koordination och rörelsemönster

Länk till 2017 års ansökan:

Richard Ohlqvist

Malmö stad
Malmö Idrottsgrundskola
Atleticum
Besöksadress: Eric Perssons väg 1
Postadress: Box 5140, 200 71 Malmö
Tfn: 040-342605
richard.ohlqvist@malmo.se

Informationsmöte om Malmö Idrottsgrundskola samt fotboll på Linnéskolan inför ht 2017

För blivande sjundeklassare eller elever födda 2004 som är aktiva inom fotboll, simning, simhopp, friidrott, tennis, badminton, squash, innebandy, basket, gymnastik, konståkning och handboll.

Idrottsgrundskolan är ett samarbete mellan föreningslivet och Malmö stad. Det är en kommunal skola som erbjuder samma skolutbildning som övriga högstadieskolor och som profilskola dessutom daglig idrottsträning med utbildade och erfarna instruktörer.

Föreningar som ansvarar för idrotten är: MFF, FC Rosengård, MAI, Bellevuealliansen, MKK (simklubben), Malmö FBC, Malbas, Motus Salto (gymnastik), MKK (konståkning) och handboll (IFK Malmö)

Vi söker talangfulla ungdomar som är ambitiösa både i klassrummet och på idrottsplanen. Utbildningen är förlagd till Swedbank stadion och Atleticum.

Informationsmöte, för intresserade elever och föräldrar, kommer att hållas i Mediarummet på Swedbank stadion ingång 27 kl.18.00 enligt följande:

För intag 2017/18

Omgång 1:
tis 25/10 2016   endast fotboll pojkar                                               Omgång 2: tors 27/10 2016 endast fotboll pojkar. Se under fliken "Våra idrotter/fotboll-pojkar"

Tisdag 24/1 2017: badminton, friidrott, fotboll-flickor, gymnastik, konståkning, tennis och squash

Torsdag 26/1 2017: basket, handboll, innebandy, simning och simhopp

Fika kommer att säljas av elever i åk 9.

Efter mötet erbjuds visning av skollokalerna.

För mer information kontakta:
Richard Ohlqvist, rektor