Ansökan till skolan

Inför ht 2019

Vi söker talangfulla blivande sjundeklassare, eller elever födda 2006, som är ambitiösa både i klassrummet och på idrottsplanen. Aktuella sporter är fotboll, friidrott, simning, simhopp, tennis, squash, badminton, handboll, innebandy, basket, gymnastik eller konståkning.

Idrottsgrundskolan är ett samarbete mellan föreningslivet och Malmö stad. Det är en kommunal skola som erbjuder samma skolutbildning som övriga högstadieskolor och som profilskola dessutom daglig idrottsträning med utbildade och erfarna instruktörer.

• Alla som utövar de idrotter skolan har avtal med är välkomna, oavsett föreningstillhörighet
  • Intresserad elev anmäler sig via länken nedan.
  • Rektor meddelar ansvarig föreningar vilka elever som sökt
  • Ansvarig förening meddelar tid och plats för antagningen
  • Antagningen är provtillfällen där eleven får visa upp sin färdighet i sökt idrott
  • Ansvarig förening meddelar rektor vilka elever som uppfyller kriterierna, se nedan
  • De elever som fått erbjudande om plats i skolan meddelas av rektor
Kriterier för idrottsantagningen:
  • Teknik
  • Funktionell snabbhet
  • Funktionell speluppfattning
  • Koordination och rörelsemönster

Föreningar som ansvarar för idrotten är: MFF, FC Rosengård, MAI, Bellevuealliansen, MKK (simning/simhopp), Malmö FBC, Malbas, Motus Salto (gymnastik), MKK (konståkning) och IFK Malmö (handboll)

Richard Ohlqvist

Malmö stad
Malmö Idrottsgrundskola
Atleticum
Besöksadress: Eric Perssons väg 1
Postadress: Box 5140, 200 71 Malmö
Tfn: 040-342605
richard.ohlqvist@malmo.se

Ansökan inför läsåret 2019/2020 hittar ni här.

Informationsträff för intresserade föräldrar och barn (i åk 6 eller födda 2006) på Swedbank stadions Mediacenter kl. 18.00-20.00, ingång 27.

Fotboll pojkar: Torsdag 25 oktober.

Datum för övriga sporter kommer senare.

Ingen föranmälan behövs. Både barn och föräldrar är välkomna.

Tider för provträning samt när ansökan ska vara inne kommer.

Fotboll pojkar

Datum för antagning till skolan, inriktning fotboll för pojkar födda 2006:

Antagningstillfälle 1a; måndag 19/11, 1b torsdag 22/11, 1c fredag 23/11 och 1d måndag 26/11, kl. 12.30-15.00 i Kombihallen.

Samtliga som anmält sig kommer att kallas till, antingen tillfälle 1a, 1b, 1c eller 1d. Kallelsen kommer endast att publiceras på mff.se, inte via mail.

Antagningstillfälle 2: onsdag 19/12 kl. 12.30-15.00 i Kombihallen. Till detta antagningstillfälle kommer ca 50 pojkar att kallas via mail. Ur denna grupp kommer 22-24 pojkar att erbjudas plats på skolan.

Samtliga sökande kommer att få besked via mail, positivt eller negativt, under antagningsprocessen eller när den avslutas 31/1.

Sista ansökningsdag är söndag 11/11 2018.

För mer information kontakta:
Richard Ohlqvist, rektor